Обираємо бетономішалку для будівництва будинку

Замішування бетону - дуже нелегка і до того ж малопродуктивна робота. Тому, починаючи будівництво, доцільно відразу обзавестися агрегатом для замішування і приготування будівельних сумішей. Про вибір бетономішалки читайте в нашому сьогоднішньому матеріалі.

Бетономішалка потрібна як на початкових етапах будівництва будівлі при заливці фундаменту і зведенні стін, так і на завершальних стадіях, наприклад, при укладанні плитки в санвузлі або облаштуванні майданчика для відпочинку. Але як вибрати відповідну будівельну машину?

Відразу відзначимо, що бетономішалки бувають професійні та аматорські. Зупинимося на останніх - саме ці агрегати потрібні для будівництва будинку своїми руками.

news

Види бетономішалок:

Всі пристрої для приготування бетонної суміші бувають примусової дії і гравітаційні. Перші агрегати оснащені нерухомим барабаном і декількома обертовими всередині нього лопатями. Готова суміш в таких машинах вивантажується через бічний отвір в барабані. Ще одна особливість - в цих машинах відбувається більш інтенсивне замішування.

Другі пристрої відрізняються тим, що оснащені обертовим барабаном з лопатями на стінках. Таким машинам доступні жорсткі бетонні суміші. Саме ці бетономішалки як правило і використовуються в індивідуальному будівництві. У свою чергу вони поділяються на редукторні, венцовие, венцових-редукторні. Редукторні хороші невисокою ціною, здатністю служити тривалий термін і невибагливістю до розмірів перемішуються матеріалів.